Előfizetői tartalom

150 bp-tal vágott a BoE!

Portfolio
Az elemzői várakozásokkal ellentétben 150 bázisponttal 3 százalékra csökkentette irányadó rátáját a Bank of England monetáris tanácsa. Ilyen jelentős mértékű kamatvágásra 1997 óta nem volt példa, az irányadó ráta legutóbb 1954 decemberében volt ilyen alacsony a szigetországban. A döntés hátterében kétségtelenül az egyre erősebbé váló recessziós félelmek állnak. A konjunktúra számottevő gyengülése miatt az inflációs cél (2%) veszélybe került - hangsúlyozta a jegybank.

A Bank of England kilenctagú monetáris tanácsa tavaly november óta öt lépésben (decemberben, februárban, áprilisban, októberben és most) összesen 275 bázisponttal csökkentette irányadó rátáját. A legfrissebb makrogazdasági adatok a brit konjunktúra töretlen gyengülését jelzik és egyre többen tartanak egy hosszan tartó válságtól. A válságforgatókönyvek eltérősége...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés