Előfizetői tartalom

Moody’s az IMF hitelcsomagról: sokat segíthet, de marad a bankok hitelminősítésének negatív kilátása

Portfolio
Az IMF, az EU és a Világbank által összeállított, 20 milliárd eurós pénzügyi csomag hozzájárul a Magyarország iránti bizalom helyreállításához, javítja a likviditást és a magyar bankok devizafinanszírozási hozzáférését, de a bankok hitelminősítési kilátásának pozitívra emelése akkor is valószínűtlen, ha a csomagból a megállapodás alapján közvetlen támogatásban részesülnek egyedi bankok - állapítja meg a Moody's Investors Service kedd esti elemzése.

A Moody’s egyrészt azzal indokolja a banki hitelbesorolások továbbra is negatív kilátáson tartását, hogy az esetleges kormányzati beavatkozásból (tőkejuttatás valamilyen formában) akár olyan alapvető gyengeségek is kiderülhetnek, amelyek az adott bank besorolásában eddig nem tükröződtek. A hitelminősítő másik érve, hogy a magyar gazdaság elhúzódó recesszióval néz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés