Előfizetői tartalom

Barack Obama az Egyesült Államok új elnöke

Portfolio
Barack Obama fölényes győzelmet aratott az amerikai elnökválasztáson. Az Egyesült Államok első fekete elnöke hagyományos republikánus fellegvárakban is le tudta győzni John McCaint. A demokraták a törvényhozást is ellenőrzésük alá vonták. Az Egyesült Államok polgárai bebizonyították, hogy a bőrszín már nem számít, cserébe jóléti rendszerváltást és hosszútávú demokrata uralmat kaphatnak - írja az Index összefoglalója.

Korán kiderült a választás éjszakáján, hogy John McCain nem nyerhet. A republikánus jelölt egyetlen esélye Pennsylvania megszerzése lett volna, de már az exit-pollok Obama fölényes győzelmét jelezték. És amint elkezdtek csordogálni az eredmények, az is kiderült, hogy a felmérések nem tévednek. Innentől már csak az volt a kérdés, mekkora vereséget szenved McCain. Bár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés