Előfizetői tartalom

A dollár erősödéssel üdvözölte az új elnököt (2.)

Portfolio
Komoly mértékű gyengülést hagyott maga mögött a keddi kereskedésben a dollár az euróval szemben, melynek egy részét szerdán sikerült ledolgoznia az amerikai elnökválasztás eredményének hatására. A befektetők ugyanis a fölényes demokrata győzelemtől azt várják, hogy így a döntéshozók gyorsabb politikai válaszokat adhatnak a recesszióra.

Jelentős győzelmet aratott Barack Obama a keddi amerikai elnökválasztáson, 348 elektori szavazatot gyűjtött be (270 elég a győzelemhez), emellett a demokraták többséget szereztek a szenátusban és várhatóan növelik többségüket a képviselőházban is. Mindezt a dollár piacán kedvezően fogadták a befektetők, ugyanis a fölényes győzelem lehetőséget teremt Obama és a demokrata...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés