Előfizetői tartalom

Devizahitelek: új csúccsal búcsúznak a "boldog békeidők"

Portfolio
Történelmi csúcsra futott fel szeptemberben a magyar háztartások nettó devizahitel-felvétele, és valószínűleg ezzel záródhatott a magyar háztartási devizahitelezés "boldog békeidők"-kel jellemezhető korszaka. A Magyar Nemzeti Bank pénteken közzétett havi statisztikája a devizahitelezés költségei terén is vihar előtti csend állapotára utal. Mint ismert: októberben több nagy magyar kereskedelmi bank is jelezte, hogy a hitelválság átgyűrűző hatásai, a devizaalapú likviditáshiány miatt visszafogja, illetve leállítja devizaalapú kölcsönök folyósítását, valamint a magasabb külföldi forrásköltségek miatt emeli a kamatkondíciókat. Mindennek első, a statisztikában kimutatható jeleire még legalább egy hónapot kell várni.

Mi történt röviden szeptemberben?. Szeptemberben a forint és svájci frankalapú lakáscélú hitelek új szerződésösszege kissé emelkedett augusztushoz képest, míg az átlagos hitelköltség-mutató a frankalapú kölcsönöknél nem változott, a forintalapúaknál mérsékelten emelkedett. A háztartási szabad felhasználású svájci frank jelzáloghitel-szerződések havi átlagos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés