Előfizetői tartalom

Drámai pesszimizmus az USA-ban (3.)

Portfolio
A felülvizsgált adatok is a michigani körzet fogyasztói bizalmi indexének erőteljes esését jelzik októberben, az előzetesen közzétett adatot enyhén lefelé 57.5 pontról 57.6 pontra korrigálták. Az elmúlt 30 év során egyszer sem zuhant ilyen jelentős mértékben az index. Az amerikai lakosság növekvő pesszimizmusa az ingatlan- és munkareőpiaci folyamatok töretlen gyengülésével, illetve a pénzügyi válság súlyosbodásával indokolható.

A michigani felmérés jelenlegi helyzetmegítélésre vonatkozó alindexe a szeptemberi 75 pontról 58.4 pontra, az elkövetkezendő hat hónapra vonatkozó várakozások mutatója pedig 67.2 pontról 57 pontra csökkent. A Michigani Egyetem kutatásvezetője szerint egyik korábbi recesszió idején sem gyengült ilyen jelentősen az amerikai fogyasztók bizalma. A megkérdezettek pénzügyi helyzetmegítélése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés