Előfizetői tartalom

Bajnai: Nagyobbat kell vágni, hogy túléljünk

Portfolio
Abba kell hagyni minden önámítást, és úgy kell dolgozni, mint egy harctéri sebész: inkább nagyobbat kell vágni, hogy biztos legyen a túlélés - Bajnai Gordon szerint ez a válságkezelés két legfőbb szabálya. Az Indexnek nyilatkozó gazdasági és fejlesztési miniszter azt mondta: az IMF-hitel egy mindent megállító erő. A recesszió ellen a korábban bejelentett 800 milliárdos kkv-csomagot bővítik, az uniós forrásokból százmilliárdos nagyságrendű pénzt csoportosítanak át, bár harcolniuk kell, hogy a részérdekek lúdjai ne győzzék le a közérdek disznaját. Ha csomagok lesznek is, készüljünk arra, hogy több tízezren kerülhetnek utcára.

Stabilizálta-e a annyira az IMF-hitel az ország helyzetét, hogyha most megkínálnák a miniszterelnöki székkel, akkor beleülne? Bajnai Gordon: Sokszor elmondtam, hogy nincs miniszterelnöki ambícióm, ami pedig az ország helyzetét illeti: reményeim szerint a pénzügyi válságot nagyjából lezártuk ezzel az IMF-csomaggal. De számomra az igazi feladat most startol: recesszió kezdődik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés