Előfizetői tartalom

Recessziótól tartanak a németek

Portfolio
A pénzügyi válság ellenére a német fogyasztói bizalom stabilizálódni látszik - derül a Gfk Intézet legfrissebb felmérésből. A pénzpiaci problémák súlyosbodására kevésbé érzékenyen reagáltak a német háztartások, ami abban is tükröződik, hogy jövedelemvárakozásaik javultak. A recessziós félelmek erősödése miatt azonban gazdasági kilátásokkal kapcsolatos pesszimizmusuk nőtt.

A Gfk Intézet által mért német fogyasztói bizalmi index emelkedése (1.8 pontról 1.9 pontra) kisebb meglepetést okozott, mivel az elemzők 0.3 pontos csökkenésre számítottak. A pénzügyi válság súlyosbodásának hatására leginkább a megkérdezettek várakozásai romlottak, egy hónap alatt 11.8 pontot(-27.5 pontra) zuhant az ezzel kapcsolatos mutató. Ez egyértelműen a recessziós...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés