Előfizetői tartalom

Elárulta Gyurcsány az IMF-hitelkeret két feltételét és a várható költségét (4.)

Portfolio
Mindössze "két ésszerű kívánalmat fogalmazott meg" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) azért cserébe, hogy egy eddig meg nem nevezett összegű rendelkezésre állási hitelkeretet biztosítson Magyarországnak - jelentette ki a mai ötpárti konzultáción Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kijelentés azon ellenzéki pártelnöki és frakcióvezetői megjegyzésekre érkezett, amelyek szerint alig lehet tudni bármit a megállapodás tényleges tartalmáról. A kormányfő hangsúlyozta: "Magyarország számára nem diktál politikát az IMF" (pl. költségvetési célokat).

A kormányfő jelzése szerint az IMF az alábbi két feltételrendszert szabta a rendelkezésre állási hitelkeretért cserébe: 1.) recessziós környezetben úgy tervezzük meg a 2009-es költségvetést, hogy egy pesszimista forgatókönyv esetén is csak annyi kiadást vállaljunk el, amire biztosan van pénzünk (ezért 1%-os GDP-csökkenés mellett 2.6%-os az új költségvetési hiánycél...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés