Előfizetői tartalom

Szakad az olajár, ez legalább jó hír!

Portfolio
Miközben a hazai parkett múlt hét végére elcsendesedett, a nemzetközi tőzsdék nyitva tartottak. Nem volt ez másként az árupiacokon sem, ahol az olajár újabb lokális mélypontokat állított fel. A fekete arany 3%-os mértékben esett a hét második felében, és ma további 3.2%-os a zuhanás mértéke. A decemberi határidős olajár így 62.6 dollárnál tartózkodik.

Bár az olaj árfolyama sokáig még az amerikai recessziós félelmek ellenére is szárnyalni tudott egészen nyár közepéig a 150 dollár közeli szintekig, a vészjósló jelek sokasodásával már nem tudták tovább fújni a befektetők a lufit.A dollár mélyrepülése és a geopolitikai feszültségek sokáig jó indoknak szolgáltak az emelkedéshez, azonban a trendek megfordulásával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés