Előfizetői tartalom

Megvan a magyar IMF-csomag! - Komoly segítség a láthatáron (3.)

Portfolio
Közleményben jelentette be tegnap este a Nemzetzközi Valutaalap (IMF) vezérigazgatója, hogy az Európai Unió szerveit, bizonyos kormányait, illetve egyéb nemzetközi pénzügyi szervezeteket is bevonva egy átfogó megállapodás született Magyarország rövid távú, jelentős pénzügyi megsegítéséről. A program részleteit a véglegesítés után napokon belül bejelentik. Már a megállapodás ténye is kedvező piaci fogadtatást válthat(na) ki, bár a nemzetközi piaci környzet továbbra is igen borús maradt. A forint hétfő reggel 9 óráig érdemben nem reagált a fejleményre, sőt inkább a gyengülés felé húzta el a külföldi hangulat.

Dominique Strauss-Kahn tegnap esti közleménye szerint a több intézmény, szerv és kormány által nyújtandó "jelentős finanszírozási csomag" segít megteremteni a pénzügyi stabilitást és erősíti majd a pénzügyi szektor helyzetét Magyarországon. Az IMF vezérigazgatójának megfogalmazása szerint a segítség nyomán megfelelő módon tudnak majd bonyolítani finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés