Előfizetői tartalom

Már a GKI is pesszimista: jövőre 0.5%-kal növekedhetünk (2.)

Portfolio
A GKI Gazdaságkutató legutóbb két héttel ezelőtt módosította a magyar gazdaság növekedésére vonatkozó kilátásait, akkor a korábbi 3%-ról 2.7%-ról csökkentette idei GDP-növekedési előrejelzését. Ezúttal még inkább pesszimistábbá vált a GKI, ugyanis az idei GDP-növekedési előrejelzését 2%-ra rontottal le (két hét alatt harmadával vágta vissza a prognózisát), míg 2009-re 0.5%-os növekedési ütemmel számol, ami hatoda az egy hónappal ezelőtti várakozásnak.

A GKI szeptember második felében készült 2008-2009. évi előrejelzése óta radikálisan megváltoztak a világgazdasági körülmények, s ezzel a magyar gazdaság is teljesen új pályára került - áll a GKI közleményében. A nemzetközi pénzpiacokon kialakult pánikot annyiban sikerült megfékezni, hogy a szerteágazó állami (fiskális és monetáris) beavatkozás révén a bankrendszer...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés