Előfizetői tartalom

Minden hiába! - Nem használ a pénzügyi mentőcsomag

Portfolio
Az amerikai döntéshozók nem jó úton haladnak a pénzügyi problémák megoldása felé -mondta a Wall Sreet Journalnak a most 92 éves Anna Schwartz. Schwartz a Nobel-díjas Milton Friedman mellett a huszadik század egyik legjelentősebb gazdasági művének, az "Egyesült Államok monetáris történetének" szerzője. A két neves közgazdász szerint az 1929-33-as gazdasági világválságot elhibázott monetáris döntések váltották ki.

Hibás diagnózis.... Anna Schwartz 1941 óta a National Bureau of Economic Research New York-i irodájában dolgozik. A közgazdász jelenleg tolószékben ül és gyengeségére panaszkodik, de szellemileg ugyanolyan fitt, mint korábban. Szenvedélyesen, ugyanakkor egy kis beletörődéssel mesélt a Wall Street Journalnak a jelenlegi pénzügyi helyzetről. A beszélgetés során kiderült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés