Előfizetői tartalom

Egyre biztosabb az európai visszaesés - váratlanul bezuhantak az ipari megrendelések (3.)

Portfolio
Az augusztusi ipari megrendelési adatok váratlan esésről tanúsdoknak az euroövezetben. Az ipari megrendelések havi szinten 1.2%-kal csökkentek az eurozónában, ami negatív meglepetésnek számít a várt 0.3%-os emelkedéshez képest. Az évesített adat óriási negatív fordulatot mutat, miután 6.6%-kal szakadtak be a megrendelések a júliusi 2.9%-os növekedés után.

Az Eurostat csütörtöki adatai az elmúlt hetek erősödő recessziós félelmeit támasztják alá, ugyanis augusztusban a várt emelkedéssel ellentétben estek az ipari megrendelések az euroövezet 15 tagállamában. A júliusi havi változást még 2%-os bővülésre javította a statisztikai hivatal, augusztusban azonban már 1.2%-kal csökkentek a megrendelések a júliusi szinthez képest....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés