Előfizetői tartalom

Ennek már a fele sem tréfa! - Közel kétéves csúcson a dollár (2.)

Portfolio
A tokiói kereskedésben (hanjalban) még tovább tudott erősödni az amerikai fizetőeszköz nemcsak az euróval szemben, hanem a legfontosabb valuták kosarával szemben is. A dollár árfolyama úgy csúszott át az 1.30-as szinten a közös európai valutával szemben, mint kés a vajon, 1.28 alá is benézett a kurzus, ami 20006-ban fordult utoljára elő. A forint árfolyama ezalatt egészen 220 fölé ugrott az amerikai dollárral szemben, ami 2006 júliusa óta nem látott mélypontot jelent a hazai valuta esetében.

Brutálisan erősödött az amerikai fizetőeszköz a tegnapi amerikai kereskedés óta, ugyanis tegnap délután még 1.32 felett volt az árfolyam, szerda hajnalban már az 1.2750-es szinten is járt az amerikai zöldhasú árfolyama az euróval szemben. A komoly felértékelődés következtében az amerikai fizetőeszköz 2006 november közepe óta nem látott csúcson tartózkodik az euróval...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés