Előfizetői tartalom

Veszélyes amerikai recessziót jósol a Nobel-díjas közgazdász

Portfolio
Az Egyesült Államok gazdasága veszélyes recesszióra kell felkészüljön, ami rengeteg szenvedéssel jár együtt - nyilatkozta a Bloombergnek Paul Krugman, a Princeton Egyetem közgazdász professzora, aki ezen a héten nyerte el a közgazdasági Nobel-díjat. A komoly visszaesés még akkor is bekövetkezik, ha a döntéshozóknak sikerül "kiolvasztaniuk a befagyott hitelpiacokat" - tette hozzá Krugman.

A friss Nobel-díjas közgazdász a Bloomberg televízióban úgy fogalmazott, hogy a munkanélküliségi ráta 7%-ra történő emelkedése szinte biztosnak tűnik, bár a professzor inkább a 8%-ra fogadna (a legutóbbi szeptemberi állapotok szerint a munkanélküliségi ráta 6.1%-on áll).Kapcsolódó cikkünk2008.09.05 14:30 Ötéves csúcson az amerikai munkanélküliség! (3.)Nem Krugman...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés