Előfizetői tartalom

Kijózanodnak a litvánok - harmadára vágták vissza a növekedési prognózist (2.)

Portfolio
Litvánia pénzügyminisztériuma harmadára csökkentette a 2009-re vonatkozó GDP-növekedési prognózisát. A korábbi 4.5%- helyett 1.5%-kal bővülhet jövőre a litván gazdaság, ilyen alacsony értékre legutóbb 1999-ben volt példa (akkor negatív volt a növekedési ütem). A kormányzat egyúttal rontott a korábbi, áprilisban bejelentett inflációs prognózisán is és államháztartási hiánya is jelentősen rosszabb lehet.

A bejelentést követően Rimantas Sadzius litván pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy még mindig mérsékelt növekedéssel számolnak. A három balti állam növekedési üteme a korábbi évek 10% feletti értékéről szakadt be, Észtország és Lettország például technikai értelemben vett recesszióba süllyedt. Mindeközben az infláció magas szinten ragadt az elmúlt időszakban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés