Előfizetői tartalom

Nagy csapkodás az olajpiacon

Portfolio
A pénteki 5%-os esést követően ma stagnálást mutat a WTI novemberi határidős árfolyama, de az arany árfolyama is hasonló elmozdulásokat mutat. A pénteki nagy esésben és mai kisebb emelkedésben a dollár árfolyamának erősödése, majd gyengülése játszhatott szerepet. Eközben a Goldman elemzője jelentősen vágta olajár várakozását, míg a korábbi hetekben még kitartott a korábbi magas prognózisához.

A pénteki jelentős olajár esésben a dollár hirtelen erősödésének lehetett elsődleges szerepe a piaci turbulenciák és recessziós félelmek mellett. Mára azonban úgy tűnik, hogy a globális pénzügyi piacokra nehezedő teher mérséklődhet végre, ugyanis a kormányzatok és jegybankok komoly, összehangolt lépéseket jelentettek be a hétvége során is. Ez az olaj piacán is támaszt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés