Előfizetői tartalom

80 dollár felé közelít az olajár, megint esés

Portfolio
Ismét a félelmek dominálták tegnap az amerikai részvénypiaci folyamatokat, a Dow tetemes eséssel zárta a kereskedést. A hitelpiaci félelmek mellett az amerikai recessziós félelmek dominálnak, mely az olajpiacon is heves eladási és likvidálási hullámokat vált ki. A Tegnapi 4.3%-os esést követtően ma újabb 2.5%-kal került lejjebb az olaj árfolyama. A WTI novemberi határidős árfolyama 82 dollár közelében tartózkodik.

Az olajpiac továbbra is keresi az aljat, miközben a hitelpiaci válság tovább terjed a világban, írja egyik jelentésében a BNP Paribas elemzője. Ezzel párhuzamosan a BNP a romló világgazdasági kilátásokra hivatkozva csökkentette 2009-es olajár várakozását 18%-kal. Az elemző szerint a WTI 104 dolláros átlagos szinten tartózkodhat majd 2009-ben, míg a korábbi várakozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés