Előfizetői tartalom

Mi lesz a jövőre az adókkal? (1. rész)

Portfolio
A Pénzügyminisztérium által benyújtott 2009-es adótörvény-változásokról szóló jogszabálytervezet módosításainak egyik fő célja a feketegazdaság visszaszorítása, és ezáltal a központi költségvetés bevételeinek növelése - áll a Deloitte sajtóközleményében. A javaslat értelmében ezzel párhuzamosan jelentősen módosul a társasági adóra, a személyi jövedelemadóra és a járulékokra vonatkozó szabályozás, illetve az uniós kötelezettségnek megfelelően a szénre is kiterjesztik az energiaadót. Az adótanácsadó cég összegyűjtötte, hogy 2009-től milyen változásokra kell felkészülnünk az adók területén. Az első részben a társasági adót, a személyi jövedelemadót és a különadót érintő változások állnak a középpontban. A 2009-re tervezett adótörvényeket még nem fogadták el és éles vita folyik róla jelenleg is a parlamenti pártok között.

Társasági adó Veszprémi István, a Deloitte Adótanácsadási üzletágának partnere elmondta: A társasági adó 2009-re tervezett változásait azzal összhangban lehet értelmezni, hogy a tervek szerint megszűnik a társasági adóalanyokat terhelő szolidaritási adó, vagyis különadó. A társasági adó kulcsa ugyanakkor 16 százalékról 18 százalékra nő, és az adó alapjának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés