Előfizetői tartalom

10% alatti gázáremelés jöhet januártól, ha nem ütik meg a forintot

Portfolio
A tárgyalások mostani állása alapján 10% alatti hatósági gázáremelésre kerülhet sor a lakossági körben, ha a forint nem gyengül jelentősen a dollárral szemben - írja a Népszabadság. A többi, hatósági árat fizető fogyasztó számára az ár valamivel e felett lehet. A negyedéves ármeghatározás miatt a következő, áprilisi gázáremelés - csak a gáz beszerzési árát alapul véve - akár el is maradhat. Ezen kilátásokat azonban nagymértékben befolyásolja a forint dollárral szembeni mozgása - jegyzi meg a lap.

Az elmúlt hónapokban komoly olajáresés következett be a nemzetközi piacokon, amelynek hatása egyelőre azért nem érvényesül a hazai lakossági gázárakban, mert: - a gázárképlet alapján a nemzetközi mozgások csak bő fél éves csúszással hatnak érdemben, - a magyarországi gáznagykereskedő, az E.ON ezer köbméterenként 540 dollár körüli összeget fizet az orosz Gazpromnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés