Előfizetői tartalom

Az olaj szembe ment a széllel, aranyosan viselkedett

Portfolio
Tegnap ismét a pánikszerű eladások dominálták a vezető amerikai részvényindexek mozgását, azonban az olaj piaca ezúttal képes volt kiamardni a kiszórásból. Bár a tegnapi 0.5%-os emelkedést követően ma 1%-kal került lejjebb a novemberi WTI. Az arany árfolyama eközben 1.7, majd ma újabb 0.3%-kal került feljebb, a befektetők a biztonságosnak hitt eszközöket keresik.

Miközben az amerikai recessziós félelmek uralkodtak el a piacokon, tegnap az olaj árfolyama stabilan maradhatott. Ez talán annak is köszönhető volt, hogy az elmúlt időszakban nagy korrelációban álló dollár árfolyama gyengülést mutatott.Több piaci szereplő szerint is az olaj árfolyama további mélységek felé veheti az irányt, ugyanis a pénzpiaci turbulenciák, illetve a likviditás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés