Előfizetői tartalom

Odacsaptak a jennek - egyre biztosabb az összehangolt kamatcsökkentés? (2.)

Portfolio
A japán jen három éves csúcsáról esett vissza az euróval szemben és a féléves dollárral szembeni rekordjának is búcsút mondott tegnap este óta. A japán fizetőeszköz gyengülése mögött az ausztrál jegybank 1 százalékpontos kamatvágása áll, ugyanis a piaci szereplők körében javul a bizalom a magasabb hozamú befektetések iránt. Eközben a japán jegybank nem változtatott az alapkamaton.

Az ausztrál jegybank döntése annak a jele, hogy a döntéshozók enyhíteni próbálnak a feszültségen, és ezt a befektetők pozitívan fogadták. Ebben a környezetben a kockázatvállalási hajlandóság emelkedése a jen árfolyamát kedveztőtlenül érinti. A Mitsubishi UFJ Trust & Banking Corp. vezető devizakereskedője szerint az ausztrál központi bank kamatcsökkentése elég nagy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés