Előfizetői tartalom

Sólyom zöld adókat sürget

Portfolio
Nagy társadalmi áldozatok árán próbáljuk helyreállítani költségvetésünk egyensúlyát, de mindeddig kihasználatlanul hagytuk a "zöld" költségvetésben, a "szennyező fizet" elv kemény érvényesítésében rejlő bevételi lehetőségeket, pedig azt az Európai Közösségek Alapszerződése is tartalmazza - mondta Sólyom László államfő az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) Magyarország tíz éves környezetpolitikai teljesítményét értékelő jelentésének bemutatója kapcsán.

Az elnök kiemelte: Néhány hónapja jelent meg egy vaskos OECD-kiadvány: környezetünk változásának előrejelzése 2030-ig1. Ez a figyelemreméltó, átfogó munka egyrészt megmutatja, hogy mire számíthat a világ, ha a politika továbbra is tétlenül szemléli - vagy egyenesen gyorsítja - a környezet pusztulását, másrészt kijelöli egy globális környezetpolitikai intézkedési terv...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés