Előfizetői tartalom

Borzalmas: 3% fizeti az összes adó harmadát

Portfolio
Szomorú látleletet tárt elénk az APEH a 2007-es jövedelmeket feldolgozó kimutatásaival - írja az Index. Az abnormális teherviselést mi sem mutatja jobban, mint hogy még mindig 1 milliónál többen vannak a papíron minimálbéresek vagy még annyit sem keresők, ők 3 százalékos adóterhet viseltek. Az összes adófizető 3 százaléka meg az adóbefizetések 30 százalékáért felel.

Egymilliárd forintnál valamivel több bért kapott az a magánszemély, aki a legjobban keresett a munkaviszonyban levő 3,7 millió személy közül - derült ki a 2007-es jövedelemadó-bevallások elemzéséből, amelyet az APEH mai sajtótájékoztatóján ismertettek. Ez persze a bruttó bér, amiből neki személyi jövedelem- és különadót, valamint egyéni egészség- és nyugdíjjárulékot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés