Előfizetői tartalom

Vészjósló kilátások a feltörekvő piacokon (Morgan Stanley)

Portfolio
Egyre nagyobb az esélye egy globális recesszió kialakulásának, és a fejlett piacok gyengélkedése miatt jövőre drámai visszaesés következhet be a feltörekvő piacokra irányuló tőkeáramlásokban - áll a Morgan Stanley csütörtökön kiadott elemzésében. A Morgan Stanley elemzői szerint 2009-ben 550 milliárdra zuhanhat a beáramló tőke mértéke (az idei 730 milliárdról), ami komoly nyomás alá helyezi a feltörekvő piacok fizetőeszközeit. Mindeközben a csehek nem tartanak attól, hogy nagy hatással lenne Csehország gazdaságára a globális válság.

A Morgan Stanley elemzői arra hívják fel a figyelmet, hogy a globális lassulás nemcsak a feltörekvő piacok gazdasági növekedésére lesz hatással, hanem a régióba áramló tőke mértékére is, ami tovább gyengítheti a feltörekvők fizetőeszközét. A befektetési bank amerikai elemzői azzal számolnak, hogy az Egyesült Államok recesszióba süllyed az idei év utolsó negyedévében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés