Előfizetői tartalom

Fontos hatóságok jogkörei módosulnak

Portfolio
Az Európai Parlament és a Tanács Tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló 2005/29/EK irányelvének hazai jogrendbe való átültetése nyomán az anyagi jogi szabályok változásával párhuzamosan a jogalkalmazás hatósági rendszere is átalakult - hívja fel a figyelmet a PwC friss adóhírlevele, amely a Fogyasztóvédelmi különszám második részét tartalmazza. Ez a rész azért aktuális, mert a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen gyakorlat tilalmáról szóló, közelmúltban módosított, 2008. évi XLVII. törvény ("Fttv.") az anyagi - jogi szabályokkal párhuzamosan az egyes hatósági jogköröket is módosítja. Ennek lényeges pontjait tekinti át a PWC adóhírlevelei között a Fogyasztóvédelmi különszám második része.

Az első rész az alábbi linkre kattintva érhető el:Kapcsolódó cikkünk2008.09.12 13:29Mit jelent a tisztességtelen és az agresszív kereskedelmi gyakorlat?Az Fttv. és a Reklámtv. általános jellegű hatáskörrel ruházza fel a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság központi és területi szerveit ("NFH"). Az NFH feladatköre az irányelv átültetését megelőzően a jogszabályban tételesen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés