Előfizetői tartalom

Van miért hálálkodniuk az amerikaiaknak...

Portfolio
A jelzálogpiaci válság tavaly nyári kirobbanása óta a Fed jelentősen csökkentette az irányadó rátát és dollár százmilliárdokat öntött az amerikai pénzpiacra. Mielőtt elvesznénk az újabb bankok és biztosítók csődközeli helyzetbe jutásáról szóló hírek és pletykák között számba vettük, hogy a Fed hányszor sietett a bajba került pénzintézetek és döglődő amerikai gazdaság segítségére.

Minden eddigi intézkedés azt a célt szolgálta, hogy a pénzpiacok megőrizzék kellő likviditásukat, vagyis rendelkezésre álljon az az összeg, ami a bankok mindennapos tevékenységéhez szükséges. A pénzpiaci problémák súlyosbodása, a kockázatvállalási hajlandóság csökkenése és a bizalomvesztés miatt ugyanis jelentősen csökkent a piaci likviditás. A likviditásfokozó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés