Előfizetői tartalom

Már orvosra sem telik az USA-ban

Portfolio
A pénzügyi válság súlyosbodásával az amerikai lakosság egyre kevesebbet fordít egészségére, pedig eddig mindenki azt hitte, hogy az egészségügyi kiadások még recesszió idején sem esnek vissza. A számok azonban nem ezt mutatják, az orvoslátogatásoktól kezdve a megelőző vizsgálatokon keresztül egészen a felírt gyógyszerekig csökkenést tapasztaltak - írja a Wall Street Journal.

A receptre felírt gyógyszerek száma az első negyedévben 0.5, a második negyedévben pedig 1.97 százalékkal csökkent - derül ki az amerikai IMS (National Association of Insurance Commissioners) adataiból -, ami különös figyelemre méltó, hiszen a felírt gyógyszerek számának csökkenésére legalább egy évtizede nem volt példa az USA-ban. Az amerikai lakosság folyamatos növekedése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés