Előfizetői tartalom

Elfogytak a készletek, 16%-os olajár robbanás

Portfolio
Az NYMEX-en kereskedett olajkontraktus történetében eddig nem látott mértékű emelkedést produkált tegnap az olaj októberi határidős árfolyama, mely 16.4 dolláros pluszban (+15.7%) 121 dollárnál zárta a kereskedést. Az októberi határidő tegnapi kifutása tetemes mennyiségű short pozíció zárását indukálta, azonban a dollár gyengülése a novemberi határidő esetén is szép, 4.1%-os emelkedést generált. A zöldhasú eddig stagnál az euróval szemben, így az olajpiacon akár kisebb korrekció is elképzelhető a reggeli órákban.

Az októberi határidős olajkontraktus a tömeges short zárásoknak köszönhetően nap közben egészen a két hónapja nem látott 130 dolláros szintekig száguldott, miközben a novemberi és távolabbi lejáratoknál ekkora mértékű emelkedés nem volt tapasztalható. Így az októberi lejáratú olajkontraktus tegnap 16%-os emelkedéssel búcsúzott, míg a novemberi határidős 4%-kal került...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés