Előfizetői tartalom

Emelkedik az olajár - Pedig nem kéne?

Portfolio
Annak ellenére, hogy az IEA mellett az ausztrál kormány nyersanyagpiaci szakértői szerint is az indokoltnál magasabban tartózkodik még mindig az olaj árfolyama, a WTI ma 0.8%-kal került feljebb a pénteki 6.3%-os száguldást követően. Az emelkedés hátterében a világgazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek háttérbe szorulása és a dollár árfolyamának gyengülése játszhat főszerepet.

Az olaj árfolyama (WT) ma 0.8%-kal került feljebb, melyben az amerikai kormány által kidolgozott mentőakcióról szivárgó hírek mellett a dollár árfolyamának gyengülése is szerepet játszik. Az amerikai kormány 700 milliárd dollárt szánna a problémás jelzálogfedezetű értékpapírok megvásárlására, mely az eddigi recessziós félelmeken enyhíthetett. Ennek hatására viszont...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés