Előfizetői tartalom

Döbbenten figyel a világ, húzzák az olajárat

Portfolio
Bár az 1.8%-os hegymenetet követően a dollár árfolyamának gyengülése már nem tudta tovább húzni az olajárat, a jegyzések így is 106 dollár közelében járnak több mint 10 napja nem látott szinteken. Technikai alapon már ellenálláshoz érkezett az olajár, ami a 106 dollár felett már a mai nap is többször megakadt emelkedésből is látszik.

Az olaj ára a több hete tartó esést követően múlt héten érte el 91.4 dollár környékén lokális mélypontját, azonban az amerikai befektetői hangulat rendeződésével onnan meredek felpattanás következett.A dollár gyengülése az olaj árfolyam emelkedéshez minden bizonnyal hozzájárul a magas korreláció miatt, emellett pedig kisebbrészt állhatnak fundamentális tényezők is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés