Előfizetői tartalom

Hallgassunk a közgazdászokra - Növeljük az üzemanyagok adótartalmát!

Portfolio
Világszerte, Európában és persze Magyarországon is folyamatos vita övezi az üzemanyagok adótartalmát. Az utóbbi évek olajár-változásai csak még inkább felerősítették ezen adóféleség csökkentése iránt vágyódó közhangulatot. Ugyanakkor inkább az üzemanyagárak adótartamának jelentős növelése lenne célszerű - véli Borkó Tamás, az ICEG European Center tudományos munkatársa.

A Harvard University professzora, Gregory Mankiw, sok magyar közgazdászhallgató makroökonómia tankönyvének szerzője, 2008. március 8-án megjelent cikkében részletesen foglalkozott az üzemanyagok adócsökkentésére irányuló nézetekkel, egyszerű paraszti logikával is belátható érvekkel támadva azt. Íme a leginkább megszívlelendő szempontok! Közvélemény és demokrácia...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés