Előfizetői tartalom

Vágta a Goldman az olajár várakozását

Portfolio
A tegnapi 1.5%-os esést ma teljes egészében ledolgozta az olaj (WTI) árfolyama és így ismét 94 dollár felett állnak a jegyzések. Az emelkedésben az AIG megmentése által enyhülő hitelpiaci és amerikai recessziós félelmek játszhatták a főszerepet. A Goldman Sachs ezúttal az elkövetkező három hónapra vconatkozó korábbi 149 dolláros olajárprognózisát 115 dollárra vágta és a 2009-es becslés is hasonló módon került csökkentésre.

A Goldman Sachs az olajár tekintetében a legoptimistább nézeteket fogalmazta meg a nagy szárnyalás közepette, és az esés közben sem változtattak céláraikon egészen mostanáig. Most a 2009-es átlagos olajár várakozás 148 dollárról 123 dollárra csökkent, a hat havi célár pedig 142 dollárról 125 dollárra. Az elemző szerint a fekete arany árfolyamának nagy esése már túlzott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés