Előfizetői tartalom

Ismét pénzt pumpálhat a piacba a japán jegybank!

Portfolio
A japán jegybank készen áll, hogy további pénzt pumpáljon a pénzpiacra a piaci stabilitás megőrzése érdekében - nyilatkozta Masaaki Shirakawa jegybankelnök a monetáris tanács kamatmeghatározó ülését követően. A Bank of Japan a hét elején már 51.8 milliárd dollárnak megfelelő jen többletlikviditást juttatott a piacra. A monetáris tanács tagjai az irányadó rátát változatlanul, 0.5 százalékos szinten tartották.

Az elemzők üdvözölték a jegybankelnök bejelentését, hiszen szerintük a pénzpiaci problémákat nem a kamatláb változtatásával, hanem többletlikviditás biztosításával lehet orvosolni. A japán jegybank ma 3, tegnap pedig 2.5 trilliónyi jent (összesen 51.8 milliárd dollár) pumpált a pénzpiacba. Az intézkedést követően a jegybank megerősítette, hogy a szigetország pénzpiaca...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés