Előfizetői tartalom

Zuhan az olajár, már bőven 100 dollár alatt - Jöhet a 65-70 dollár?

Portfolio
Jelentős mértékben, 5.5%-kal esett ma a WTI típusú olaj októberi határidős árfolyama, így az árfolyam már jelentősebben a 100 dolláros szint alatt tartózkodik. Az áresés mögött a hitelpiaci válság miatt fellángolt félelmek bújnak meg, mely a kockázatviselési hajlandóságban jelentős visszaeséshez vezetett. A befektetőkben a világgazdasági növekedés lassulása miatti félelmek kerekedtek felül, így ezúttal az olajpiac sem nyújthat menedéket.

A globális olaj iránti keresleti várakozásait a fontosabb energia hivatalok az elmúlt hónapokban folyamatosan csökkentették a világgazdasági növekedéssel kapcsolatos egyre negatívabb várakozások miatt. Az olajár esésében ezen tényezőnek szerepet kell játszani, bár természetesen azt is látni kell, hogy a keresleti oldali lassulásra a hivatalok már akkor is figyelmeztettek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés