Előfizetői tartalom

"Ez olyan felelőtlenség lenne, amit még a magyar politikai elitről is nehéz elképzelni"

Portfolio
Ha úgy alakul, Gyurcsány inkább lemond, minthogy megbuktassák, de az ellenzék most erre amúgy sem igazán lenne képes - többek között ezt mondta Török Gábor politológus a Portfolio.hu olvasóinak kérdésére. A Vision Consulting igazgatója szerint az előrehozott választás sem valószínű, hiszen az SZDSZ többsége nem támogatja, és igazából az MDF-nek sem érdeke. A politikai elittel szembeni általános averzió nem generációs probléma, mert "elnézve az ifjú politikusok némelyikét, nem döbbent meg a minőségi javulás" - mondta Török Gábor.

Mi jöhet ezután?. Ha a szavazáson megbukik a jövő évi költségvetés, két két végletes forgatókönyv van - mondta Török Gábor politológus. A Vision Consulting igazgatója szerint valamilyen (feltehetően MSZP-SZDSZ) parlamenti többség gyors megalakulása és villámmunkája esetén az év elején már lehet büdzsé. Ugyanakkor ha a menetrend úgy néz ki, hogy a kormány lemondása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés