Előfizetői tartalom

Erősödik a recessziós veszély Japánban

Portfolio
A vállalatok és a háztartások költekezési kedvének, valamint az exportszektor teljesítményének romlása miatt az idei második negyedévben (évesítve) 3 százalékkal zsugorodott a japán gazdaság - derül ki a statisztikai hivatal felülvizsgált adataiból. A mai jelentés alapján ismét felerősödtek azok a félelmek, amelyek szerint a japán gazdaság recesszióba került.

A ma hajnali adatok kisebb negatív meglepetést okoztak, mivel az előzetes jelentésben -2.4 százalékos érték szerepelt. A japán gazdaság legutóbb 2001-ben teljesített ilyen gyengén. Élénkülésre pedig egyelőre nem is számíthatunk, mivel az amerikai gazdaság lassulása egyre inkább érezteti hatását az ázsiai térségben is, amely Japán egyik legfontosabb exportpartnerének számít....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés