Előfizetői tartalom

Látunk mi még hurrikánokat - Féljünk?

Portfolio
Az augusztus végi, ősz eleji hetek az olajpiacon már jó pár éve a hurrikánokról szólnak. Mióta a Katrina és a Rita több olajplatformot is szétvert 2005-ben az amerikai olajkitermelés negyedét adó Mexikói öbölben, a befektetők még nagyobb figyelemmel vannak az időjósok prognózisaira. Az elmúlt hetekben többször tapasztalhattuk már, hogy a formálódó vihar hírére az olaj árfolyama támaszra lelt, azonban megítélésünk szerint tartósabb hegymenethez "holmi" hurrikán kevésnek fog bizonyulni, ahogy azt az elmúlt években is megfigyelhettük.

Az olajpiacon a Mexikói öbölben formálódó hurrikánok azért kapnak nagy szerepet, mert azok egy része az amerikai olajkitermelés több mint negyedét adó olajplatformok kitermelését veszélyeztethetik. Az elmúlt hetekben a Gustav névre keresztelt hurrikán, most pedig Ike nem hagyja nyugodni a kedélyeket, a térség platformjairól evakuált munkások így elképzelhető, hogy egy darabig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés