Előfizetői tartalom

Emberek százezrei maradhatnak nyugdíj nélkül

Portfolio
A mostani feltételek mellett 2030-ra előfordulhat, hogy fél millió ember szorul ki a nyugdíjellátás köréből, mivel a rendszerváltozás után önhibájukon kívül nem tudnak kellő ideig a munkaerőpiacon maradni, és így nem tudják elérni még a minimális szolgálati időt sem. A Nyugdíj és Időskori Kerekasztal várhatóan az év végére fogja elkészíteni a a megoldási javaslatait, aminek homlokterében az időskori szegénység visszaszorítása áll, úgy hogy a nyugdíjrendszer fenntarthatósága se kerüljön veszélybe.

A jelenlegi helyzetben nagy a kockázata annak, hogy évtizedeken belül a mostanihoz képest jóval gyakoribb lesz az időskori szegénység, mivel százezrek nem tudnak majd kellő ideig a munkaerőpiacon maradni, hogy a járulékokból kellő nagyságú befizetést halmozhassanak föl - írja a Világgazdaság. A jelenlegi nyugdíjrendszer gyakorlatilag teljesen lefedi az idősebb krosztályokat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés