Előfizetői tartalom

Az sem mindegy, Gyurcsány mikor megy, ha megy

Portfolio
Már-már közhelyszámba megy, hogy a magyar belpolitika három lehetőség előtt áll: (1) a parlament feloszlatása és előre hozott választás, másrészt (2) új kormány felállása, illetve (3) új többség felállítása a szocialisták programja mellett. A valóságban (és főként a gazdaság szempontjából) ennél több kimenet képzelhető el, főleg azért, mert nem mindegy, hogy mi mikor történik.

Gyurcsány korai távozása. Érdemes egy pillanatra elfelejteni a pártok sakkhúzásait, és megvizsgálni a lehetséges kimeneteket a mai válság közeli helyzetből. A gyorsan áttekinthető következményekkel járó megoldás, hogy Gyurcsány Ferenc miniszterelnök "holnap" lemond. (Holnap alatt most értsük azt, hogy a költségvetés lehetséges elfogadásáig még legalább három hónap...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés