Előfizetői tartalom

Ki mit mond a GDP- és ipari termelési adatokra? - Elemzői reakciók (2.)

Portfolio
Az eddig ismert 2.1%-ról 2.0%-ra lefelé módosította a második negyedéves (kiigazított) GDP-növekedési adatot ma a KSH. Ez látványos növekedési gyorsulás az első negyedévi 1%-hoz képest, de azt jórészt bázishatások, a mezőgazdasági és az építőipar tavalyinál jobb teljesítménye okozza. Eközben arról is beszámolt a KSH, hogy júliusban sorozatban már a harmadik egymást követő hónapban csökkent a havi alapú ipari termelés Magyarországon. A régiós szemmel kifejezetten lassú magyar növekedés, illetve a borús kilátások alapján az elemzők nem számítanak arra, hogy látványos gazdasági növekedési élénkülés következne be a következő negyedévekben hazánkban. A Portfolio.hu angol oldalán részletesen is elérhető elemzői reakciókból az alábbiakban csak néhány gondolatot emelünk ki.

Kapcsolódó cikkünk2008.09.05 10:19 Váratlan fordulatok a gazdasági növekedésben2008.09.05 09:02 Lefelé módosították a magyar GDP-növekedést2008.09.05 11:39 Kiveszett a növekedés az iparbólTermelési oldalon a mezőgazdaság volt a növekedés motorja, miközben az ipari termelés visszafogta a bővülést- jegyezte meg Trippon Mariann, CIB Bank elemzője. A szakértő ezzel párhuzamosan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés