Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlen a kelet-európai valuták gyengülése (2.)

Portfolio
Az ENSZ Kereskedelmi és Fejlesztési Szervezete (UNCTAD) szerint a jelenlegi válság nemcsak a pénzintézetek szabályozását állította kihvások elé, hanem a makrogazdasági politikának is következtetéseket kell levonnia, elsősorbn a monetáris- és árfolyampolitika. A szervezet szerint a kelet-európai valuták új alkalmazkodási folyamata elkerülhetetlen, az fizetőeszközök leértékelődés elé néznek. A pár hónapja még rekordokat döntögető olajár kapcsán a szervezet azt mondja, hogy Magyarországon csökkent az ár-bér spirál kialakulásának kockázata.

A csütörtökön kiadott UNCTAD jelentés hangsúlyozza, hogy az elmúlt időszak eseményei is erősítik az igényt a nemzetközi együttműködésre, melynek segítségével elkerülhetőek a fenntarthatatlan folyó fizetési mérleg egyensúlytalanságsok. Az UNCTAD jelentése szerint a századforduló óta új jelenség figyelhető meg a világgazdaságban: a kelet-európai államok gyorsan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés