Előfizetői tartalom

Ma EKB és Bank of England kamatdöntés - Mi várható?

Portfolio
Ma a Bank of England és az Európai Központi Bank monetáris tanácsa is kamatmeghatározó ülést tart, a piac mindkét esetben arra számít, hogy változatlan szinten (5 illetve 4.25 százalékon) marad az alapkamat. Meglepetést valószínűleg csak a sajtótájékoztatón elhangzottak okozhatnak, Trichet elnök most ismerteti az EKB legfrissebb növekedési és inflációs prognózisát.

Bár augusztusban 4 százalékról 3.8 százalékra csökkent az eurozóna inflációja, a 15 országot tömörítő monetáris unión belül továbbra is erősek a felfelé mutató inflációs kockázatok. Az EKB júniusi prognózisa szerint idén 3.2-3.6, jövőre pedig 1.8-3.0 százalékos lehet az átlagos éves drágulás. Az elemzők szerint a magas energia- és élelmiszerárak miatt nem kizárt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés