Előfizetői tartalom

Veszélybe kerülhetnek a nyugdíjak a hitelválság miatt

Portfolio
A hitelválság következtében a privát nyugdíj-megtakarítások is komoly veszélynek lehetnek kitéve, ezért szükségessé vált az európai szabályozási keretek áttekintése, valamint annak elemzése, hogy valójában mennyire sérülékenyek ezek a konstrukciók - jelentette ki tegnap Vladimír Spidla, szociális ügyekért felelős uniós biztos.

A Világgazdaság beszámolója szerint Spidla egy konferencián úgy fogalmazott, hogy a demográfiai változások mind nagyobb pénzügyi terheket rónak az állami költségvetésekre, ami miatt egyre fontosabb szerep jut a tőkefedezettel rendelkező privát nyugdíj-megtakarításoknak. A biztos szerint a szakmai vitákban mind ez idáig nem szenteltek kellő figyelmet annak, hogy a tőkepiaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés