Előfizetői tartalom

Gyurcsány "odaszólt": ismét elfojtott gázáremelés jön

Portfolio
A magas szintű kormányegyeztetéseken a kommunikációs szempontok sokat nyomtak a latban, hogy az eddigi tervnél (9.8%) is alacsonyabb, 6.5%-os lakossági gázáremelésről döntött tegnap a szakminiszter - tudta meg több forrásból is a Népszabadság. Nemcsak a lakosság "lélegezhet fel" az energiahivatali javaslat mintegy felét kitevő drágítás hírére, hanem a vállalatok is, hiszen a politikai érdekek ott is a gazdaságilag indokoltnál kisebb gázáremelést tesznek lehetővé. A nem lakossági körben ugyanis végül is 9.4%-os emelés mellett döntöttek a hét elején még közszájon forgó 12% és az energiahivatal által javasolt 13.7% helyett. Az új tarifákat a hét végén teszik közzé a Magyar Közlönyben. Az érintettek nem erősítették meg a lap értesüléseit.

A 6.5%-os lakossági gázáremelési döntés mögött a lap számításai szerint az az elmúlt hónapokban jellemző kritika áll, hogy a támogatásban részesülő, rászoruló fogyasztók százalékosan mindig a kihirdetett lakossági áremelés mértékénél nagyobb emelést voltak kénytelenek elszenvedni. Ennek oka az, hogy év közben az állam által fizetett szociális árkiegészítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés