Előfizetői tartalom

Októberben és januárban is 10% alatti lakossági gázáremelés jön (2.)

Portfolio
9.8% körüli lakossági, és 12% körüli ipari gázáremelésről tárgyalt a Népszabadság információi szerint tegnap a kormányfő, a kancelláriaminiszter és az ármegállapításért felelős szakminiszter. Az októberi drágításról szóló döntést hétfőig (az áremelést megelőzően legkésőbb 30 nappal) kell bejelenteni, de az várhatóan már a hétvégén megtörténik. A lap úgy tudja, hogy januárban az októberinél minimálisan alacsonyabb gázáremelés jöhet.

Az előkészítést végző szakértők a lakosság esetében 11, míg az ipari fogyasztók esetében 13.7%-os októberi gázáremelésre tettek javaslatot, azaz a fent említett várható drágítások most is elmaradnak ezektől. Ebben belpolitikai (népszerűségi) okok is szerepet játszhatnak. Ezt támasztja alá az a mai Világgazdaságban megjelent cikk is, miszerint az év hátralévő részében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés