Előfizetői tartalom

Nem kell az olimpiai átoktól tartani? (Morgan Stanley)

Portfolio
A pekingi olimpia záró ünnepsége óta eltelt négy napban a világ még nem tudta magát teljesen kivonni az ötkarikás játékok hatása alól. Folyik a vita az országok közötti rangsor végeredményéről, az egyes országok megpróbálják levonni a következtetést a pekingi szereplésükből, az új felfedezettektől, óriási rekordoktól és egyéni teljesítményektől hangos a média. Mindeközben azonban nem árt a pekingi olimpia gazdasági hatásait is figyelembe venni. A Morgan Stanley hétfői elemzése az "olimpiai átok" kínai kialakulásának esélyét vizsgálja. Az "olimpiai átok" az ötkarikás játékok gazdasági hatását jelenti, ennek értelmében az olimpia megrendezését követő évben a rendező ország gazdasága lassulással kell szembenézzen.

A vasárnap zárult pekingi olimpiával kapcsolatos legfontosabb gazdasági kérdés, hogy Kína esetében is beigazolódik-e az "olimpiai átok", miszerint a rendező országban a gazdasági növekedés üteme visszaesik a nyári játékokmegrendezését követő évben. A Morgan Stanley elemzői hétfőn megjelent elemzésükben továbbra is úgy gondolják, hogy Kínát nem fogja "megviselni"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés