Előfizetői tartalom

Nagy felfordulás az olajpiacon

Portfolio
Tegnap a kereskedés végére a WTI októberi határidős árfolyama 0.7%-kal került feljebb, így végül a 116 dolláros szinten tudott zárni, bár a napvilágot látott amerikai olajkészlet adatok nagy felfordulást okoztak a piacon. Úgy tűnik a 112 dolláros szinteknél már megjelennek a vevők a fekete arany piacán, bár a dollár euróval szembeni további erősödésével talán még ez a támasz is gyengének tűnhetne.

Az olaj árfolyama a 112 dolláros szinteknél mintha erős támaszra lelt volna, bár ehhez azt is kell látni, hogy a fekete arany (mely az elmúlt hetekben a dollár árfolyamával szoros korrelációban van) úgy tudott stabilizálódni, hogy a dollár jelentős erősödése az elmúlt napokban már megállni látszik. A zöldhasú erősödése mögött nagy szerepet játszik, hogy az európai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés