Előfizetői tartalom

Veszélyben az olajellátás?! - Hova vezet a grúz konfliktus?

Portfolio
A katonai konfliktus kirobbanását követően megkérdőjeleződött, hogy Grúzia a továbbiakban is képes lesz-e arra, hogy a Kaszpi tenger vidékéről származó olajat eljuttassa a világpiacok felé. Bár a háborús helyzet miatt nehezülhet a folyómérleg hiányának finanszírozása, gyengülhet a nemzeti valuta és mérséklődhet a hazai kereslet, a legnagyobb problémát az olajvezetékek megsérülése jelentheti, mivel a fekete aranyból naponta mintegy 1.2 millió hordónyi halad keresztül az országon.

Grúzia: a 20 különböző etnikum hazája. Grúzia az európai és az ázsiai kontinens határán, a Fekete tenger keleti partján helyezkedik el, Északon Oroszországgal, Keleten pedig a jelentős olajkészletekkel rendelkező Azerbajdzsánnal határos. Bár Grúziában mintegy 20 különböző etnikumot tartank nyílván, 84 százalékban grúzok lakják és a lakosság közel egynegyede (egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés